Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΤΕΠ ΕΜΠ ΣΕ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις καλεί ο σύλλογος Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού ΕΜΠ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης 26/01/2021. Στην ανακοίνωση του αναφέρει:

"Την προηγούμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι του Πολυτεχνείου μαζί με τους φοιτητές ενώσαμε τη φωνή μας και δώσαμε μια πρώτη απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης, κόντρα στο νομοσχέδιο - έκτρωμα, την ένταση της καταστολής. 

Η κυβέρνηση ενώ νομοθετεί ασταμάτητα σαρώνοντας δικαιώματα και κατακτήσεις (θεσμοθετώντας μέτρα που καμιά σχέση δεν έχουν με την αντιμετώπιση της πανδημίας), απαιτεί ταυτόχρονα να μείνουμε βουβοί και σε κατ’ οίκον περιορισμό. Παρουσιάζοντας τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας ως θερμοκήπια εγκληματικών ενεργειών. 

Είναι οι πολιτικές διαχρονικά των κυβερνήσεων που έχουν φέρει τα Πανεπιστήμια σε αυτή την κατάσταση, με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, με τσακισμένη τη φοιτητική μέριμνα, με συνεχή υποβάθμιση των σπουδών. Μετατρέπουν τη μόρφωση σε εμπόρευμα και τα πανεπιστήμια σε μαγαζιά. Είναι οι ίδιοι που πρόθυμα δίνουν 30 εκ. ευρώ για Πανεπιστημιακή Αστυνομία, κάμερες και κάρτες εισόδου, με σχολεία και Πανεπιστήμια κλειστά αλλάζουν τον τρόπο εισαγωγής και απειλούν χιλιάδες φοιτητές με διαγραφή.

Προβλέπουν ποινές μέχρι και 3 χρόνια φυλάκισης σε φοιτητές που κάνουν Γενικές Συνελεύσεις ή κινητοποιήσεις στις σχολές. Με την ευλογία των διοικήσεων, οι οποίες ούτε στην περίπτωση της πανεπιστημιακής αστυνομίας τοποθετούνται ξεκάθαρα ενάντια σε κάθε μορφή καταστολής στα ιδρύματα!

Ετοιμάζουν και νέο επεισόδιο στον αντιδημοκρατικό κατήφορο - το σχέδιο «διαχείρισης των συναθροίσεων». Στοχεύουν στο φακέλωμα κάθε εργαζόμενου που θα οργανώνει κινητοποίηση, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να φορτώνονται στα συνδικάτα δράσεις σκοτεινών μηχανισμών και προβοκάτσιες. 

Θέλουν να φιμώσουν και τα ΜΜΕ, όποια φωνή αμφισβητεί, καταγράφει και αποκαλύπτει την βαρβαρότητα των δυνάμεων καταστολής. Επιδιώκουν με κάθε τρόπο να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική και οι εργαζόμενοι να μην αντιδρούν! Τρέχουν να προλάβουν τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση που συσσωρεύεται και διογκώνεται.

Τα σχέδια της κυβέρνησης πρέπει να μην εφαρμοστούν! Δική μας επιδίωξη είναι η υπεράσπιση ενός πανεπιστημίου προσανατολισμένου στις ανάγκες φοιτητών και εργαζομένων και όχι έρμαιου των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών, γιατί αυτά θα προστατεύει και η πανεπιστημιακή αστυνομία. Παλεύουμε για ένα πανεπιστήμιο ζωντανό, ανοιχτό, με φοιτητές και εργαζόμενους παρόντες και όχι για ένα έρημο ίδρυμα-φρούριο με συστήματα και δυνάμεις ασφαλείας που δεν θα μας αφήνουν να αρθρώνουμε φωνή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης.

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο των φραγμών, της καταστολής και της αστυνομοκρατίας! Ούτε σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία, όρια φοίτησης και διαγραφές!

Συντονιζόμαστε με τους υπόλοιπους Συλλόγους εργαζομένων του ΕΜΠ καθώς και με τους Φοιτητικούς Συλλόγους

Αποφασίζουμε:

• Συμμετοχή στην κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας την Τετάρτη 27/1 στις 12.00

• Συμμετοχή στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Πέμπτη 28/1 στις 13:00 στα Προπύλαια με στάση εργασίας από τις 12.00-τέλος.

• Την Παρασκευή 29/1 στις 12 στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με τους Φοιτητικούς Συλλόγους έξω από την Πρυτανεία του ΕΜΠ".


Δείτε την ανακοίνωση εδώ:

https://www.dropbox.com/s/dgtwsqrv4f6hxwa/Nees%20Kinotopoihseis%20-%20Panep.%20Astynomia.pdf?dl=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου