Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Συζητείται αύριο στη σύγκλητο του ΕΜΠ το θέμα του ν/σ Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη


Για αύριο Παρασκευή 22/01/2020, 12.30GR έχει οριστεί η πρώτη φετινή (01/2021) προγραμματισμένη συνεδρίαση της συγκλήτου του ΕΜΠ με τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με την πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του ΕΜΠ, το 8ο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορά τη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου "Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις".

Μετά την ξεκάθαρη καταδίκη του ν/σ από τη συντριπτική πλειοψηφία των Φοιτητικών Συλλόγων, τις σχετικές αποφάσεις των Φοιτητικών Συλλόγων ΕΜΠ, τις αποφάσεις και τις κινητοποιήσεις τις οποίες αποφάσισε και συμμετείχε η σύσκεψη των Φοιτητικών Συλλόγων Αθήνας, τις αγωνιστικές αποφάσεις ΟΛΩΝ των Συλλόγων Εργαζομένων Ε.Μ.Π. -που οδήγησαν και στο 2ήμερο συμβολικό αποκλεισμό της Πολυτεχνειούπολης ΕΜΠ,  αλλά και τη σχετική απόφαση του Συλλόγου ΔΕΠ ΕΜΠ, εναντίον του ν/σ, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του συγκλητικού οργάνου του ιδρύματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, σειρά συγκλήτων άλλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων όπως το ΕΚΠΑ, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.), το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Π.Θ.), το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Ι.Π) το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών έχουν ήδη λάβει σαφή θέση ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία και την θέσπιση μονάδων καταστολής εντός των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Άλλωστε, μεταξύ των αιτημάτων των εργαζομένων, φοιτητών, των καθηγητών και ορισμένων σχολών του ΕΜΠ (και όχι μόνο) συμπεριλαμβάνεται και το αίτημα να λάβει σαφή θέση για το θέμα και η σύγκλητος του ΕΜΠ.


Δείτε την πρόσκληση της 1ης/2021 συνεδρίασης της Συγκλήτου εδώ:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου