Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Ο πρύτανης κ. Μπουντουβής, ζητά ανάκληση κινητοποιήσεων & προειδοποιεί τους εργαζόμενους για... βέβαιες σοβαρές συνέπειες!

Σε ανοικτή επιστολή προς τους προέδρους των τριών συλλόγων εργαζομένων ΕΜΠ (που δημοσιεύει η Ανεξάρτητη Αριστερή Παρέμβαση Πολιτικών Μηχανικών - ΕΑΑΚ) προς το σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού, το σύλλογο Εργαστηριακού ΔΙδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π) και το σύλλογο Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π), ο πρύτανης του ιδρύματος ζητά την ανάκληση των αγωνιστικών αποφάσεων με αφορμή τις παλλαϊκές αντιδράσεις για το πρωτοφανές διεθνώς μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Ο κ. Μπουντουβής στην επιστολή του -η οποία κοινοποιείται μάλιστα και στους αντιπρυτάνεις και τους κοσμήτορες του ιδρύματος- παρά το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα οδηγήσουν τους εργαζόμενους σε ανοικτό χώρο αντί για τα γραφεία τους και παρά το ότι οι σύλλογοι των εργαζομένων έχουν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι θα ισχύσουν αυστηρά όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας και θα τηρηθούν αυστηρά οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας που προβλέπονται από τους ειδικούς, εκφράζει φόβους για... διασπορά της πανδημίας, "λόγω συναθροίσεων μεγάλου αριθμού προσώπων, οι οποίες ρητώς απαγορεύονται"!

Ο κ. Πρύτανης στη συνέχεια, αναφερόμενος προσωπικά στους προέδρους των Συλλόγων Εργαζομένων ΕΜΠ αναφέρει επί λέξη: "Έχετε πλήρη γνώση, λόγω των ιδιοτήτων σας, ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις συναθροίσεων υπήρξαν συγκρούσεις λόγω των αστυνομικών μέτρων που αυτεπαγγέλτως επιβλήθηκαν με πολύ αρνητικές συνέπειες και σε πρόσωπα (σωματικές βλάβες, ποινικές διώξεις) και σε περιουσίες".

Εκτός των άλλων, στην επιστολή του κ. Μπουντουβή μνημονεύεται η ανάγκη της φυσικής παρουσίας των τεχνικών του ΚΕΔ και προσωπικού της Τεχνικής Υπηρεσίας, όπως και των εξεταστών, για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Κλείνοντας, η επιστολή της πρυτανείας κάνει αναφορά στον πολύτιμο χρόνο που θα χάσουν οι φοιτητές που αποφοιτούν είτε που εκπονούν τις διπλωματικές τους εργασίες, λόγω της αδυναμίας πρόσβασης τους στα εργαστήρια, και καλεί τους εργαζομένους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ανακαλέσουν τις αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων, γιατί σε αντίθετη περίπτωση "αναλαμβάνετε εσείς την πλήρη ευθύνη των σοβαρών συνεπειών που μετά βεβαιότητας θα προκληθούν".




Δείτε την επιστολή εδώ:

https://www.dropbox.com/s/khr19j4d48t76h6/Epistoli%20Prytani.pdf?dl=0







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου