Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 05/12/2013

Η ΓΣ των Συλλόγων Εργαζομένων Διοικητικού Προσωπικού και Ιδιωτικού Δικαίου ΕΜΠ που συγκλήθηκε σήμερα, εκτίμησε τα παρακάτω:

1. Η τελική πρόταση του ΥΠΑΙΘ προς τα 8 ΑΕΙ, όπως διαμορφώθηκε τελικά στη συνάντηση με εκπροσώπους τους χθες και επιβεβαιώθηκε με δημόσια επιστολή του Υπουργού στην Ομοσπονδία και στα πρωτοβάθμια σωματεία είναι προϊόν της πίεσης που άσκησε στην κυβέρνηση ο ηρωικός απεργιακός αγώνας των 13 εβδομάδων και όχι πράξη «παραχώρησης» από μεριάς της κυβέρνησης.
2. Ο αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί. Μόνο η θετική έκβαση αυτού του αγώνα μπορεί να σιγουρέψει τις όποιες κατακτήσεις καταφέρει να αποσπάσει το κίνημα ως τότε. Καμία διαβεβαίωση ή έγγραφη δήλωση δεν αποτελεί διασφάλιση, ούτε φυσικά και τίθεται ζήτημα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για την όποια συμφωνία μαζί της.
3. Στις σημερινές συνθήκες, με δεδομένη τη γενικότερη κατάσταση στο κίνημα, βαραίνει σημαντικά στην απόφασή μας το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της το όπλο των 336 διαθεσιμοτήτων (ειδικά με τον τρόπο που προέκυψαν μέσω της εκβιαστικής «απογραφής») και των 63 αργιών, η χρησιμοποίηση του οποίου θα υποσκάψει σημαντικά την ενότητα των γραμμών μας, θα υπονομεύσει τη μαχητικότητα και την αντοχή μας, όπλα που χωρίς αυτά δε θα φτάναμε ως εδώ και πρέπει να τα διατηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού.
4. Πρέπει επίσης να εκτιμηθεί σοβαρά ο κίνδυνος που για διάφορους λόγους θα γυρνούσαμε στα γραφεία μας, με «άδεια χέρια» και με σοβαρή δυσκολία στο να ξαναβγούμε το επόμενο διάστημα στον αγώνα.
5. Συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω δεδομένα, είναι η στιγμή που το κίνημά μας πρέπει να κάνει την επιλογή να κατοχυρώσει όσα κατακτήθηκαν μέσα από τον αγώνα και τη διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση. Δεν έχουμε το δικαίωμα να χαρίσουμε 13 βδομάδες απεργίας, απίστευτων θυσιών ΟΛΩΝ μας, σε κανέναν.
6. Δεν έχουμε αυταπάτες, δεν πετάμε στα σύννεφα. Ξέρουμε ότι η υλοποίηση της συμφωνίας απαιτεί τη μέγιστη ενότητα, τη μέγιστη αγωνιστική επαγρύπνηση. Τίποτε δε θα μας χαριστεί, αντίθετα είναι πολύ πιθανό ότι ο αντίπαλος θα προσπαθήσει στην πορεία να υπαναχωρήσει. Στην περίπτωση αυτή, δηλώνουμε από τώρα ότι η επιλογή μας θα είναι και πάλι να βγούμε στους δρόμους του αγώνα, να απαντήσουμε ακόμα πιο μαχητικά, ακόμα πιο αποφασιστικά, ξαναρχίζοντας την απεργία. Καλούμε από τώρα, όλα τα σωματεία εργαζομένων στα ΑΕΙ, όλων των βαθμίδων, τους φοιτητικούς συλλόγους, όλο το εργατικό-λαϊκό κίνημα να είναι σε ετοιμότητα να συμπορευθεί μαζί μας!
7. Καταγγέλλουμε με οργή την κυβερνητική πρόκληση να στείλει στο Πειθαρχικό τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ. Πρόκειται για απαράδεκτη πράξη αυταρχισμού, που βάλλει ευθέως κατά του δημόσιου Πανεπιστήμιου και ζητάμε την ΑΜΕΣΗ ανάκλησή της.

Στη βάση των παραπάνω εκτιμήσεων, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

1. Αύριο, Παρασκευή 6/12 συνεχίζουμε την απεργία μας και συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο των εργαζομένων στην Υγεία, στα ΑΕΙ και σε άλλους αγωνιζόμενους κλάδους, με προσυγκέντρωση στις 12:00 στα Προπύλαια.

2. Ζητάμε άμεσα συνάντηση με την Πρυτανεία και τη Σύγκλητο του ΕΜΠ για να διεκδικήσουμε τη στήριξή τους με σαφή και συγκεκριμένο τρόπο στην προσπάθεια για υλοποίηση όσων κατακτήθηκαν στη διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση.

3. Από Δευτέρα προχωρούμε σε προσωρινή αναστολή της απεργίας και είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα επανέναρξής της, όποτε κρίνουμε ότι η κυβέρνηση υπαναχωρεί από τα συμφωνηθέντα.

4. Συγκαλούμε ΓΣ την Πέμπτη 12/12/2013, στις 11:00, για εκτίμηση της κατάστασης, με κατεύθυνση αυτό να γίνεται τακτικά ανά εβδομάδα.

5. Συμμετέχουμε στη συνάντηση των πρωτοβάθμιων σωματείων των 8 ΑΕΙ με την Ομοσπονδία, το Σάββατο 7/12 με τις θέσεις της ΓΣ.

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΠΕΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ
ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ!

Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, 5/12/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου