Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης ΕΚΠΑ της 2ας ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013


Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού

της 02/12/2013 του ΕΚΠΑ

Συνεχίζουμε το δίκαιο αγώνα μας ενάντια στις απολύσεις, στη διαθεσιμότητα και στη θέση συναδέλφων σε αργία, με τους ίδιους όρους, όπως κάνουμε εδώ και 12 εβδομάδες.

 Η Γενική Συνέλευση ενημερώθηκε για τις προτάσεις του ΥΠΑΙΘ και επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί έπειτα από τη διευκρίνιση κρίσιμων ζητημάτων του οδικού χάρτη σε νέα συνάντηση εκπροσώπων της 12μελούς επιτροπής με τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό.

Γνωρίζοντας ότι ο απεργιακός μας αγώνας είναι αυτός που οδήγησε το υπουργείο στο τραπέζι του διαλόγου:

Προκηρύσσουμε δύο 24ωρες απεργίες:

Την Τετάρτη 04/12/2013 με αίτημα την αναστολή των ΚΥΑ και των πράξεων που απορρέουν από αυτή,

Την Πέμπτη 05/12/2013 με αίτημα την ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων που απορρέουν από την εφαρμογή των ΚΥΑ και αφορούν την κατάργηση κλάδων και τις διαθεσιμότητες

και εισηγούμεθα στην ΟΔΠΤΕ να προκηρύξει απεργία για τις ίδιες ημερομηνίες με τα ίδια αιτήματα.

Την Τρίτη 03/12/2013 συναντιόμαστε το πρωί με τον Πρύτανη, και αμέσως μετά, στα Προπύλαια, συζητούμε λεπτομερώς όλα τα ζητήματα που μας αφορούν, συγκεντρώνουμε προτάσεις και ερωτήματα, προετοιμάζοντας τη νέα συνάντηση των απεργών με το ΥΠΑΙΘ.

Την Τετάρτη 04/12/2013 ζητάμε συνάντηση της 12μελούς επιτροπής με το Υπουργείο, με τη συμμετοχή νομικού και εκπροσώπου του ΥΔΜΗΔ, προκειμένου να διαπραγματευτούμε:

την αναστολή των ΚΥΑ και ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων που απορρέουν από αυτές, για κατάργηση κλάδων και διαθεσιμότητες

την κατάργηση της πλατφόρμας αυτο-απογραφής

την άρση όλων των πειθαρχικών διώξεων

Επόμενη Γ.Σ. Πέμπτη 05/12/2013 και ώρα 10:00, εκτός εάν οι εξελίξεις επιτάσσουν αυτή να πραγματοποιηθεί νωρίτερα, για να αποφασίσουμε επί των αποτελεσμάτων της ως άνω διαπραγμάτευσης.

Το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου και τα Προπύλαια συνεχίζουν να είναι στη διάθεση του αγώνα μας, αποτελώντας ένα αγωνιστικό φόρουμ όλης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, των συνδικάτων και της κοινωνίας για την υπεράσπιση της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης, του Δημόσιου αγαθού της παιδείας και της εργασίας. Στόχος μας παραμένει η ήττα της πολιτικής των απολύσεων και της διάλυσης του Πανεπιστημίου.

Η Δ/νση Διοικητικού παραμένει κλειστή και ο χώρος περιφρουρείται συνεχώς προκειμένου να μην εκδοθούν οι ατομικές διαπιστωτικές πράξεις. Επιμέρους αιτήματα συναδέλφων επιλύονται σε συνεργασία με το προσωπικό της.

Ορίζεται προσωπικό ασφαλείας σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο (Ν.1264/82 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.1915/90 και λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 51 του Ν.1892/90 περί «Επαναοριοθέτησης του Δημόσιου Τομέα») αποκλειστικά ως εξής:

- Ένας συνάδελφος από το Τμήμα Πρωτοκόλλου για τη διευθέτηση των αιτήσεων συνταξιοδότησης του διοικητικού προσωπικού που εκκρεμούν στο Πρωτόκολλο.

- Τρεις συνάδελφοι αποκλειστικά για τη μισθοδοσία του προσωπικού του Πανεπιστημίου που δεν απεργεί (ΔΕΠ, ΕΙΔΙΠ, ΕΤΕΠ, κλπ) και για την καταβολή των δεδουλευμένων στο προσωπικό της καθαριότητας.

- Έως τρεις συνάδελφοι από τον ΕΛΚΕ για τη μισθοδοσία των συμβασιούχων συναδέλφων.

- Τρεις συνάδελφοι αποκλειστικά για τη φύλαξη των κτηρίων της Ιατρικής, Οδοντιατρικής και της ΣΘΕ επειδή σε αυτά υπάρχουν ευαίσθητα υλικά.

- Ένας συνάδελφος για τον έλεγχο των κρίσιμων εγκαταστάσεων στην τηλεδιοίκηση ΣΘΕ.

- Ένας συνάδελφος για τον έλεγχο ευαίσθητων εγκαταστάσεων στο Κ. ΛΕΙ. ΔΙ.

Γίνεται δεκτό το αίτημα λειτουργίας του πάνω (Α) Παιδικού Σταθμού για την εξυπηρέτηση των συναδέλφων.

Καλούμε τους Συλλόγους όλων των φορέων της ακαδημαϊκής κοινότητας (μέλη ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, διοικητικών υπαλλήλων των λοιπών ΑΕΙ και ΑΤΕΙ) να αποφασίσουν κι αυτοί απεργιακές κινητοποιήσεις την ίδια περίοδο.

Επισημαίνουμε ότι το Πανεπιστήμιο παραμένει κλειστό με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργού Παιδείας και της Κυβέρνησης, καθώς η λειτουργία του είναι αδύνατη με την εφαρμοζόμενη ΚΥΑ. Για το λόγο αυτό, βασικό αίτημα του Συλλόγου του Διοικητικού Προσωπικού είναι η απόσυρση της ΚΥΑ.

Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

Σπ. Μπόλης       Β. Βαλσαμάκης       Ντ. Σπυροπούλου       Ε. Ταμπάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου