Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Το ΕΜΠ προειδοποιεί την Κυβέρνηση:«Κλείνει» εντελώς το Ίδρυμα εάν απομακρυνθεί έστω κι ένας υπάλληλος

Αυστηρή προειδοποίηση προς την Κυβέρνηση απέστειλε με σημερινή ανακοίνωση η Ανοικτή Σύγκλητος του Ε.Μ.Π.ότι:
Α. Εάν εφαρμοστεί οποιαδήποτε απομάκρυνση έστω και ενός υπαλλήλου, όπως έχει επισημανθεί και σε προηγούμενες αποφάσεις της Συγκλήτου, το Ε.Μ.Π. δεν θα μπορεί να λειτουργήσει, γεγονός που δε μπορούν να δεχτούν ούτε οι Πρυτανικές Αρχές, ούτε η Σύγκλητος του Ε.Μ.Π. Κατά συνέπεια η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη αυτή, ότι «κλείνει» εντελώς το Ίδρυμα.
Β. Οοποιαδήποτε προσπάθεια μετάδοσης αρνητικών εντυπώσεων και σχηματισμού απαξιωτικών μηνυμάτων σε βάρος του Ε.Μ.Π. μπορεί να βλάψει το διεθνές κύρος και την αναγνώριση του Ε.Μ.Π. ως ενός εκ των δέκα καλύτερων ανώτατων εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ευρώπης. Βλάπτει τη χώρα!
Γ. Η πολιτική του υπουργείου για τη διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ έχει οδηγήσει το Ε.Μ.Π. στην πράξη σε αναστολή λειτουργίας.
Η Ανοικτή Σύγκλητος του Ε.Μ.Π., διαπιστώνει ότι υπάρχει απόλυτη συμφωνία όλων των φορέων της Πολυτεχνειακής Κοινότητας για την σοβαρότητα του προβλήματος και το αδιέξοδο το οποίο θα προκύψει με κάθε εφαρμογή πολιτικών διαθεσιμότητας των εργαζομένων. Πολιτικών που εκτός του ότι παραβιάζουν κατάφορα τη συνταγματική επιταγή της αυτοδιοίκησης των Πανεπιστημίων, αναλαμβάνουν χωρίς καμία λογική τεκμηρίωση και την ευθύνη καταστροφής ενός συγκριτικού πλεονεκτήματος της χώρας στον αγώνα επιβίωσης και ανάπτυξής της, αυτόν του Δημόσιου Πανεπιστημίου.
 Τέλος καλεί την Πολυτεχνειακή Κοινότητα να προασπίσει το μέλλον του Πολυτεχνείου και  τη Σύνοδο των Πρυτάνεων να λάβει σαφείς και ξεκάθαρες αποφάσεις αντίθεσης στα μέτρα διάλυσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου